Medkänsla skapar välbefinnande och lycka

Förmågan att känna med andra är en stor gåva. Själv är jag, tack och lov, lyckligt lottad i mitt liv, men känner starkt för människor som inte mår bra eller inte bemöts med ärlighet och vänlighet.

Man kan aldrig sätta sig in i en annan människas tillvaro, men man kan försöka tänka sig in i att ”gå i deras skor”. Hur skulle jag känna mig om jag blev av med jobbet? Om jag sviken och lämnad? Om jag var ensam?

Så glad att läsa den senaste forskningen kring hur medkänsla påverka ens eget liv positivt! Mindre stress, mindre ångest och bättre immunförvar. Motsatsen – att bara bry sig om sig själv krymper hippocampus – så själva hjärnan förändras på ett negativt sätt och man mår dåligt! Extremen är psykopaten som helt saknar förmågan till medkänsla.

Enligt den senaste forskningen kan man träna upp den egna medkänslan, få andra att må bättre, men också själv må bättre! Se länken nedan!

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/medkansla-viktigt-for-var-overlevnad_8048442.svd

 

Skolbesök i Rio

 

 

2 reaktioner till “Medkänsla skapar välbefinnande och lycka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s