Passion som drivkraft

Ju mer jag jobbar med människor desto mera övertygad blir jag om att detta med att brinna för något, att känna passion, inte enbart är beroende av det man gör. Kanske ganska lite egentligen? Det finns människor som engagerar sig och brinner för det mesta och andra som ständigt bär missnöjets mantel över sin rygg.

Ingenting är riktigt bra och deras välbefinnande tycks på något sätt alltid vara beroende av andra. Relationen var dålig, chefen var orättvis, någon sa något sårande och så vidare. Insikten om att man själv skapar sitt liv tycks långt borta.

Varför är det så? Ja, sannolikt beroende på en bräcklig självkänsla, många gånger kopplat till gener och uppväxt, men framförallt en oförmåga att se konsekvenserna av det egna handlandet!

”Spider Man” som vi mötte på Samoa för ett par år. Materiellt rik? Nej, men passionerad och med en sällsynt god självkänsla. Här visar han hur knäcker en kokosnöt på bara några sekunder!

 

p1030412

 

 

Du kan läsa mera om passion och självkänsla om du klickar på länken!

http://www.punctumsaliens.se/skattkammare/passion-sjalvkansla-och-framgang-gastinlagg-av-ingrid-tollgerdt-andersson-2

6 reaktioner till “Passion som drivkraft

  1. Ja Ingrid det här med självkänsla är ju så otroligt viktigt! Det gäller ju för oss som arbetar med” ledning”, oavsett nivå, att förstå att vissa uttryck hos våra medarbetare, är bara ett resultat av dålig självkänsla. Det är ju först när vi har förståelse för detta, som vi kan coacha personen i att gå vidare i sin utveckling.

    Gilla

  2. Att bära missnöjets mantel på sin rygg – vem vill det? Vem beskriver sej själv så? Självkänslan är i symbios med självinsikten. Att krossa livslögnen är att krossa sej själv. Hur?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s