Våga vara dig själv!

De flesta människor spelar olika roller på livets sociala scen. En del tycks aldrig vara sig själva. Till och med inför nära vänner är det inte riktigt sig själva. När gapet mellan den man är innerst inne och den roll en människa visar utåt blir för stort så kommer den psykiska ohälsan. Förr eller senare!

Ett litet fåtal är sig själva. Det är människor med en god självkänsla, de mår bra och de lyckas ofta väl med sina liv. Varför? De är trygga och vågar var sig själva i alla situationer. Ett första steg är att lära känna sig själv, se och acceptera den man är och sedan leva ett liv där man är äkta, alldeles sig själv. Då kommer man också att må bra.

Mötte så många härligt naturliga människor på jobbresan i Sydafrika!

 

P1000093

4 reaktioner till “Våga vara dig själv!

 1. Ja du jag håller med dig De flesta tycker jag bär masker och visar inte vilka de är. jag vet inte vad det beror på eller om det är vanligt i det här landet, vad skall man göra, leta efter russinen i kakan, svårt att finna äkta genuina människor. Ha en skön helg Kram Gunilla

  Gilla

 2. Det är så härligt att se Dina bilder och intryck från alla möten i Sydafrika, tack!
  Jag tänker att våga vara sig själv är precis som Du skriver, och som Du är Ingrid, att våga. Det är ju faktiskt att riskera något, nämligen att inte bli mottagen som den man är.
  Men den som trots allt vågar är nog den som ändå har erfarenheten av att bli mottagen som den man är. Ja, så låt oss ta emot varandra, som just de människor vi är! Tack & kram, Kerstin

  Gilla

 3. Tack Kerstin – vi ar så mycket och lära från många där – tänk bara på Mandela som efter 28 år i fångeskap var villig att förlåta! Viktigt att våga vara sig själv i alla situationer – då mår man bra och omgivningen mår också väl

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s