Agera så att du alltid kan vara stolt över dig själv och det du gör – då kommer du också må bra längst inne i dig själv

Besöket i Soweto berörde och fascinerade. Det finns ett talesätt i Sydafrika som säger så här: If you have not been to Soweto you have not been to South Africa!  Att höra berättelsen om det som hände i Soweto 1976 får en nästan att känna sig som i en thriller – men det var verklighet det som hände. Trots solen och värme känner man sig skakad och berörd.

Här finns allt från slum till fina villakvarter. En sak är gemensam för invånarna – stoltheten – över sig själva, men inte minst över att på en och samma gata i Soweto har det bott två Nobelpristagare – Nelson Mandela och Desmond Tutto. Frihetskämpar som aldrig gav upp sin kamp! Att ha haft dessa förebilder i sin närhet har säkert bidragit till andan – man kan om man vill och agera på ett sätt så att du alltid kan vara stolt över dig själv och det du gör! Då mår man också bra längst inne i sig själv!

Här utanför Mandelas hus i Soweto!

P1000207

 

IMG_4423

4 reaktioner till “Agera så att du alltid kan vara stolt över dig själv och det du gör – då kommer du också må bra längst inne i dig själv

  1. Tror nog att det framförallt har att göra med självkänslan – och den tror jag finns med redan i tidig barndomen (gener och uppfostran) – sedan kan den klart tränas upp!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s