Våga gå din egen väg

En viktig del i självkänsla är det man kallar autonomi – självständighet och att våga gå sin egen väg, vilket kräver att man vågar vara sig själv. Första steget för att kunna göra detta är att veta vem man är och att gilla den man är! Annars blir det svårt.

Många är de som spelar roller på livets scen och då blir man aldrig trovärdig, vilket kommer att påverka den bild andra får av en människa och i nästa steg skapar det en svag självbild och självkänsla.

Att vara ärlig – både mot sig själv och mot sin omgivning är en viktig grund. Först då vågar du gå din egen väg.

Att gå sin egen väg betyder absolut inte att vara otrevlig mot sin omgivning. Äkta blir man först när man också är det jag kallar decent – anständig och inte sårar andra. Äkthet inbegriper inte bara ärlighet utan också empati! Människor med en god självkänsla får andra att må väl och sårar aldrig sig omgivning.

Djur och natur förställer sig aldrig!

P1040462

Att våga gå sin egen väg får symboliseras av den gamla Sinatralåten My Way! 

http://www.youtube.com/watch?v=Aht9hcDFyVw

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner till “Våga gå din egen väg

  1. Tack för alla klokheter du delar med dig av. Jobbar hårt med att stärka min självkänsla och du hjälper verkligen till på vägen. Än en gång Stort Tack

    Gilla

  2. Vad roligt att du känner att du inspireras av bloggen -det blir jag mycket glad för – lycka till med att jobba med din självkänsla – ett litet steg i sänder – det kan gå långsamt och det kan komma bakslag – men till sist så blir den starkare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s