Livsglädje

Det finns otroligt många saker som gör mig glad – att vara med de allra närmaste så klart – känner en oändlig tacksamhet att vara tillsammans med dem – men annars?

Vardagliga naturupplevelser, resor, djur, ett gott vin, god mat – men kanske är det framförallt möten med människor som berikar allra mest? Jag tycker att jag lär något nytt i varje möte, utvecklas, får inspiration även om det också finns människor som suger energi – fast sådana personer undviker jag! Det har jag nog alltid gjort.

Sedan är det skapandet – att skriva gör mig glad liksom att måla och att komma på nya forskningsprojekt – kreativitet har också alltid varit viktigt för mig. Alla ni som tycker om kreativitet och kultur – läs gärna fantastiska Punctum Saliens – om skaparglädje och själslig inspiration! Tack Elisabeth för ditt engagemang!

http://www.punctumsaliens.se/

Försök att hitta det som ger dig lugn, glädje, lycka och harmoni i livet. Bejaka det!

Hur hittar man då rätt?

Inte göra saker för att vara andra till lags eller göra det som andra förväntar sig utan det du vill göra. Ett viktigt steg för att lyckas är att vara tillsammans med människor som tycker om dig och vill dig väl. Annars är det faktiskt bättre att vara ensam!

Att sitta på ett kafé i La Bella Italia får symbolisera livsglädje!

P1030030

 

 

 

10 reaktioner till “Livsglädje

 1. Varmt tack Ingrid Tollgerdt-Andersson för ett trevligt och berikande samarbete. Det är så viktigt att fylla på med energi och hitta det som ger livet innehåll. Fann ett citat av Mark Twain som jag tycker belyser detta ”Håll dig undan människor som försöker förminska dina ambitioner. Små människor gör alltid så, men de verkligt stora får dig att känna att du också kan uträtta stordåd” / Mark Twain.
  Önskar dig en fin söndagkväll!

  Gilla

 2. Tac ingrid för att jag får läsa dina givande rader som jag får i min e-post numera Det ser skönt ut där på kafeet i La Bella Italia
  Varma hälsningar Gunilla

  Gilla

  1. Vad kul Gunilla att du gillar min blogg – ja Italien är för mig väldigt livsbejakande – här på ett enkelt litet kafé nära Dolcedo i Ligurien! Vi hörs vidare!

   Gilla

   1. Hej Längtar till Italien fast jag aldrig varit där, tänkte åka själv men svårt att ta steget, men en vacker dag så… Ha en fin vecka skickade din bloggadress till min dotter och en vän så att dom får det hemskickat också
    Hälsningar Gunilla

    Gilla

 3. Tack Ingrid, det lyser verkligen inspiration och glädje kring dig, man blir helt enkelt glad av din positiva inställning till livet! Kerstin

  Gilla

 4. Ja Gunilla – res dit om du har möjlighet – finns så många pärlor där – och så livsbejakande! Vad rolig att du sprider min bloggadress! Ha en fortsatt fin dag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s