Hur blir du bemött?

Träffar och läser inte alltför sällan om människor som tycker sig ha blivit dåligt bemötta. Det kan vara på krogen – eller i baren – alla andra fick beställa före – av butikspersonal som inte ”såg” dem – av Kundtjänst hos någon Telecom operatör – av Försäkringskassan och så vidare. För en del tycks det inte finnas någon hejd på hur dåligt de blir bemötta.

Är det verkligen så? Har vissa människor sådan otur att de alltid blir illa bemötta? Nej, det tror jag inte. De handlar nog snarare om hur man bemöter andra människor – kroppsspråk tillsammans med det ordlösa språket.

Själv blir jag tack och lov i princip alltid väldigt trevligt bemött och tillhör dem som får beställa först i baren. Tur? Nej, det handlar nog snarare att jag försöker vara mot andra precis som jag själv vill att de ska vara mot mig. Leenden föder definitivt leenden och det blir helt klart så mycket roligare!

Här i Seoul med den trevlige killen som bakade lyckokakor – ja jag fick en extra presentkartong alldeles gratis!

P1060714

 

8 reaktioner till “Hur blir du bemött?

  1. En av naturens grundlagar handlar ju om att det vi sänder ut får vi tillbaka. 🙂 Ett leende ger ett leende, och skulle det inte det så fortsätt ändå att le! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s