Man får inte roligare än vad man gör sig

Har ni sett filmen Fish från fiskaffären i Seattle eller läst boken om den? Om inte – så gör det! Det är kanske inte världens häftigaste jobb att stå i en fiskaffär? Liksom att många andra arbeten kanske inte framstår som de roligaste?

Personen som tog över en fiskaffär i Seattle bestämde sig för att skapa en arbetsmiljö och arbetsvillkor så att jobbet blev ett av de roligaste man kunde tänka sig. Varje dag – vid olika tidpunkter höll medarbetarna bakom fiskdisken en show – man kastade med fiskarna, jonglera och så vidare.

Vad hände? Fler och fler människor kom dit. Personalen blev gladare. De stod inte längre bara i en fiskaffär utan de höll show för en publik. Ryktet spred sig och till sist var det fullsatt varje show timme.

Resultatet? Ökad försäljning och extremt glad och nöjd personal!

Fiskstånden i Bologna har visserligen inte någon daglig show men ett fantastiskt utbud och supertrevlig personal!

 P1030994

 

4 reaktioner till “Man får inte roligare än vad man gör sig

  1. Nu blev jag så glad att jag måste skriva en till kommentar. För nu verkar det funka att kommentera på din blogg för mig. Gissar att det beror på att jag bytt e-postadress och inte använder samma som var kopplad till min wordpress-blogg utan egen domän. Hurra!

    Gilla

  2. Med lugnt ödmjukt bemötande då jag träffat missnöjda kunder slutade det oftast med förståelse och nöjd kund. Så är det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s