Att brinna gör dig inte utbränd

Många människor upplever sig stressade och stress kan på lång sikt ge skadliga effekter. Vad är det som gör människor stressade? Det kan naturligtvis vara allt mellan himmel och jord och högst individuellt. Leder hårt arbete per automatik till stress? Nej, inte alls. Har man inte något att brinna för så är det lätt att bli utbränd. Att ägna tiden åt det man känner passion för gör sällan människor stressade. Det kan handla om alltifrån att spela golf till att skriva böcker. Själv ”arbetar” jag otroligt mycket – gränsen mellan så kallad fritid och arbete existerar inte och det är enbart ett nöje.

 Hemligheten är att jag gör något som jag brinner för och tycker är otroligt kul. Att dessutom få en massa positiv feedback lyfter självförtroendet och därmed också självkänslan. Alla har möjlighet att hitta något de brinner för. Försök att ägna så mycket tid som möjligt åt sådant som skapar lust och engagemang.

Här i en av Rios många favelor – tala om att tjejen som tog oss med till favelorna brann för sin uppgift och så många engagerade människor vi mötte. Vi besökte skolor, sjukvårdsinrättningar och mycket annat. Själv har jag bland annat kvar detta halsband som ett minne därifrån.

 

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “Att brinna gör dig inte utbränd

 1. Brinna för något och positiv feedback är bra.
  Kunna säga nej och få respekt för det är också viktigt.
  Återhämtning.
  Balans i livets direktsändning.

  Gilla

  1. Så sant Palle – nästa blogginlägg kommer att handla om gränssättning – kommer inte förrän på fredag – fullbokad onsdag och torsdag – men visst är det viktigt att sätta gränser och att ha balans! Och livet går ju enbart i direktsändning – aldrig i repris!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s