Mötesplatser

Ni som följer bloggen vet att ett av mina stora fritidsintressen är möten med människor. Mötesplatser kan uppstå precis överallt.

Det kan vara piazzan – torget – i en italiensk stad. Mötesplats för människor i olika åldrar. Att sitta där och titta på folk, lyssna och prata är otroligt stimulerande och lärorikt. Även om man går dit ensam träffar man alltid någon.

Andra mötesplatser kan vara kaféet, affären, gaten innan man går på ett flyg (där mötte jag en av mina uppdragsgivare för första gången).

Och så bokhandeln. Att som författare möta sina läsare eller blivande läsare under en författarkväll är otroligt roligt. Man får en närhet och samhörighet, samtal och dialog. Att gå och lyssna på en författare är också väldigt stimulerande och kul. Minns när jag hörde Tatjana de Rosnay berätta om hur hon förvandlades från okänd författare som sålde några tusen böcker till världskänd med en upplaga på 2 miljoner böcker – underbart! Målet för nästa bok kanske?

Här en mötesplats i Pisco (Peru) – skulle handla ett halsband och där mötte vi Silvio som sedan visade oss så mycket av denna del i Peru! Bra möten kan uppstå överallt om man möter livet med ”öppna ögon”!

 

Shopping i Pisco, Peru

 

 

2 reaktioner till “Mötesplatser

  1. Jag tror att en del av framgången är att faktiskt våga uttala en vision, t.ex. som du, att varför inte 2 milj. sålda ex för nästa bok! Ja, varför inte?
    Ibland upplever jag det som ett slags tabu att våga måla sin vision, som liksom är att förhäva sig. Men tänk om det är tvärtom, att man tar vara på och rädd om det gåvor man fått? Då är det ju oerhört viktigt, inte bara för mig själv utan även för andra människor. Det är min fasta övertygelse att alla människor har fått en personlig, eller flera, gåvor att upptäcka och utveckla, ”veckla upp” som vi brukar göra med gåvor. Kanske tar det hela livet att ”veckla upp” sina gåvor?
    Lycka till med dina gåvor Ingrid, som kommer så många andra till del!

    Gilla

  2. Ja jag tror att du har så rätt Kerstin – det gäller att ta tillvara på sina gåvor och vad fint skrivet detta om att – ”veckla upp dem” hela livet! Tack också för dina fina ord – de gör mig glad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s