Olikheter lär och berikar

Själv har jag haft förmånen att resa mycket. Att resa med öppna ögon är inte bara berikande utan enormt lärorikt och utvecklande. Alla de människor jag träffat, lyssnat på och pratat med. Att ha fått besöka och möta familjer långt borta från västvärldens krav än spännande. Familjen och släkten är ofta navet i livet och vi har mycket att lära av det värderingar man möter.

Fick en tankeställare när jag läste en intervju med en man från Namibia häromdagen i Svenska Dagbladet.  Han sa precis så här: vi längtar inte efter er västerländska livsstil. Det verkar som om ni måste jobba hårt för att behålla det ni har. Vi värdesätter annat.

Hur sant är det inte? Familjen och våra nära relationer är ju det som berikar livet – i alla fall för många av oss. Brukar göra en övning tillsammans med mina chefsnätverk. Var och en funderar kring vad som är viktigast för dem och vad de lägger tid på. Väcker många tankar!

Olikheter lär oss mycket. Moxnes – välkänd norsk företagspsykolog och forskare säger följande:

Om alla runt ett bord tycker likadant räcker det att där sitter en person”

Så sant som det är sagt!

På väg till ett mycket givande möte där man möter utsatta kvinnor från hela världen. ”La Dottoressa” finns i Bologna – vilken eldsjäl hon är och vad mycket jag lärt av henne! Haft med många grupper på studiebesök där och jag tror att vi alla har varit lika fascinerade av denna kvinna (som jag tyvärr inte har någon bild på) och hur hon lyckas lyfta och skapa trygghet hos dessa vilsna och rotlösa kvinnor. Mångfald lär och utvecklar!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s