Utan eldsjälar stannar världen!

Tänker ibland på att så många människor vandrar på genom livet och mest är uppfyllda av sig själva och sitt. Tänker sällan på andra.

Så har vi andra som brinner för en sak och inte nödvändigtvis för egen vinning. Det finns många eldsjälar i vår värld, som har uträttat stordåd. Sedan har vi också de som verkar mer i det tysta, på det lokala planet. Driver små ekologiska butiker, kulturinstitutioner och så vidare.

Ett par är Jonny och Nina på hemmaplan här på Bjäre. Med ett extremt engagemang och energi arbetar de för att försöka väcka liv i vår underbara lanthandel, satsa på småskalighet och lokala råvaror och dessutom skapa en samlingsplats i form av ett kafé.

Mölle Krukmakeri drivs av en annan eldsjäl – Lisa, som skapar underbart vacker brukskeramik! Lisa har dessutom ett härligt ordspråk på väggen – man ångrar aldrig ett köp – bara det man inte köpt! Ett av mina motton!

P1000305

 

bh_ica_rammsjo_2_722468v530x800

 

8 reaktioner till “Utan eldsjälar stannar världen!

  1. Tack -) Ingrid Tollgerdt ….lykken er når det lykkes……. Kirkegård sagde : ”At miste fodfäste er inte at forlorer livet” ………och vi må tager chancer, mellem vugge och krukke, der er livet, och ofte er det pionerene der har pillene i ryggen men som de siger i Kirkegårds Danmark ” kämp for alt som du har kära ………” …….. for eldsjälar kan inte andet 🙂 Och vi får hoppas affären lykkes…… når vi löfter sammen lykkes det…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s