Försök att hitta den positiva spiralen i livet

Många människor ser sig gärna som offer. Det egna missnöjet med livet kopplas alltid till någon eller något annat. Det är barndomens fel, partnerns fel, chefens fel och så vidare i alla oändlighet. Sällan ser man sin egen del i eländet.

Hur är jag själv och hur bemöter jag min omvärld? Är verkligen allt någon annans fel?

Hur kan det komma sig att vissa människor är positiva och förnöjsamma. Har de alltid större tur i livet eller handlar det helt enkelt om hur man bemöter sin omvärld? Ja, det är klart att det gör.

I detta sammanhang vill jag passa på att lyfta Cecilia Kärvegårds nya bok – Rockstjärnestatus i din vardag. Här ges konkreta, enkla och bra tips på hur du bryter den negativa spiralen till en positiv!

Boken finns i bokhandeln, på Adlibris och Bokus från och med den 8 februari, men kan redan nu förhandsbeställas genom Tollgerdt Förlags hemsida www.tollgerdt.se

Befolkningen i Vietnam har haft det tufft under många år – men vilken positivism och glädje man möter. Skolbarnen var helt underbara!

 

PICT1472

 

 

7 reaktioner till “Försök att hitta den positiva spiralen i livet

  1. Så viktigt ämne, Ingrid. Viktigt i sammanhanget är hur vi lär våra barn att se på saker och ting. Att vara och leva det vi vill att de ska få med sig i livet. Såg Kjell Bergqvist på TV i en skola i Asien (minns inte vilket land) där skolbarnen sjöng en sång som handlade om att de inte vet vad gud har för planer för dem imorgon, men att de tackar för det de har idag. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s