Livsnjutning

I vårt samhälle finns det hos en del en outtalad regel – att njutning är lite syndfullt. Det inte ovanligt att höra uttryck som: jag har jobbat så hårt nu så jagska unna mig lite ledigt eller jag får väl synda lite och ta chokladkaka till kaffet.

I svenska språket inleds inte alltför sällan en mening med ordet nej- som till exempel på kafferasten: Nej hör ni, plikten kallar, nu kan vi inte sitta här och prata mera. Eller på festen när den är som allra roligast finns det ofta någon Bror eller Syster Präktig som säger: Nej, hör ni, det är en dag i morgon också, nu måste vi till sängs.

Varför inte njuta av livet varje dag så mycket man kan? Att så långt som möjligt göra det som gör en lycklig, umgås med de man trivs med, inte tvinga sig till att gallra i trädgården om man hellre vill slappa i solstolen.

Forskning kring lycka och vad som gör oss lyckliga visar bland annat följande faktorer påverkar hur lyckliga vi upplever oss vara:

  • Ett bra      självförtroende
  • Personligheten
  • Förmågan      att njuta av livet

Livet är för kort för att inte levas fullt ut – här och nu och njutning är underbart!

Själv är jag glad att jag kan njuta av det mesta – både härhemma i vardagen och mycket långt borta som på bilden här – Söderhavet – där väldigt mycket tycks handla om livsnjutning!

 P1030280 (2)

 

 

 

 

2 reaktioner till “Livsnjutning

  1. Nu får du la ändå ge Dig, käraste Ingrid… Börjar nästan bli smått mörkrädd för all telepati över landskapsgränserna. För visst är vi båda unikum, n’est-ce pas!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s