Kulturella upplevelser utvecklar ledarskapet!

Intervjuades nyligen om vad jag tycker om olika ledarskapsutbildningar och vilka effekter de ger. Finns klart bra sådana, men dessvärre också många bristfälliga.

Forskning har gett stöd för att kulturella upplevelser bidrar till utveckling. Redan på 70- talet visade resultat från Stanford University att läsandet av skönlitteratur hade en positiv effekt på studenternas utveckling. I ledarurbildningar använder jag ofta konst och andra kulturella upplevelser. Flera år efter ett avslutat program menar många att de minns detta och att det berört dem.

Kulturella upplevelser som konst, litteratur och musik utvecklar och berör. MAMAC – Moderna Museet i Nice och Matissemuseet missar jag inte! Återseendets glädje!

IMG_0908

Här kan man läsa mera om kulturens betydelse!

Htp://www.dn/kultur-nöje/på-på chefsjurist-med-kafka

4 reaktioner till “Kulturella upplevelser utvecklar ledarskapet!

  1. Eftersom jag har haft förmånen att gå ledarskapsutbildning med dig kan jag bara bekräfta att kopplingen till litteratur, film konst mm gör att det blir en djupare dimension på utbildningen. Det blir också bestående på ett utvecklande sätt då vi hela tiden omger oss med estetiska processer och kopplar det till ledarskapet. Gerd Åström

    Gilla

  2. Tack Gerd – visst är det så – det ger ett extra djup och en annan dimension – saknar er fortfarande och hoppas vi ses i samband med romanen i höst!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s