”Management by walking around”

I mitt vanliga jobb med forskning och ledarutveckling arbetar jag ofta med ledningsgrupper, inte minst med sjukhus- och regionledningar runt om i Sverige. Genom åren har jag också haft förmånen att genomföra flera forsknings- och utvecklingsprojekt i andra länder.

En intressant erfarenhet är att i många länder har jag sett att den allra högsta ledningen, t ex sjukhusdirektören för ett sjukhus, rör sig ute i verksamheten. Senast var det sjukhusdirektören på sjukhuset i Sydafrika, men samma erfarenhet har jag med mig från flera europeiska länder.

Det är stor fördel med ett ledarskap som vet vad som händer, känner sina medarbetare och kan lyssna av olika situationer. Erfarenheterna från Sverige är att ledningen många gånger är tämligen okänd ute i verksamheterna. En stor del av arbetstiden tillbringas på olika möten. Effektivt? Tveksamt!

 

P1000064

 

 

 

4 reaktioner till “”Management by walking around”

  1. ja du det är nog många möten som är bortkastad tid har jag en känsla av Ha en skön helg
    Kram Gunilla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s