Ärlighet varar längst

Vad är ärlighet? Är det att alltid säga sanningen? Vara den där sanningssägaren som sprider mer eller mindre otrevliga kommentarer och omdömen över vänner, arbetskamrater? Att såga andra genom att kasta olika sanningar i ansiktet på dem. Är det ärlighet? Inte för mig!

För mig är ärlighet att inte ljuga och framförallt att vara ärlig mot sig själv. Vem är jag och hur är jag mot min omgivning? Först när du är ärlig mot dig själv så blir du den sanna människan. Den som är äkta och inte ständigt ikläder sig mer eller mindre attraktiva roller på livets scen. Forskning visar att de som gör avkall på sig själva och skapar en orealistisk självbild är de som inte bara mår själsligt dåligt utan ofta får värk och andra fysiologiska problem.

Ett gott råd – lär känn dig själv och tro inte att dina problem är en funktion av omgivningen. Först när du känner dig själv, accepterar styrkor, men också svagheter kan du möta livet på bästa sätt!

Djuren få symboliserar ärlighet och att alltid vara sig själv!

 

P1030376

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Ärlighet varar längst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s