Att bli berörd

Det finns många saker som berör och därmed också utvecklar en som människa. Naturscener, konst, musik, mat – jag det finns mycket som kan beröra!

Något som alltid berör mig är möten med människor. Jag återkommer gärna till resandet – att resa med öppna ögon – är bland det mest lärorika och utvecklande man kan tänka sig.

Perception eller varseblivning innebär att våra hjärnor tar emot miljontals intryck oavbrutet. Utan en selektiv process hade vi inte klarat oss. Det är därför inte förvånande att vi ser och uppfattar samma saker på så olika sätt. Personligheten, självkänslan, vår förmåga att ta till oss olika intryck är bara några aspekter som påverkar.

Märks så tydligt när man håller i utvecklingsresor i andra länder. Hur olika deltagarna kan uppleva precis samma sak. Har man bilden av att Sverige är bäst i världen finns det heller inget att lära. Själv tror jag aldrig jag har varit i något land utan att fått med flera lärdomar och erfarenheter hem Jag har helt enkelt utvecklats.

Här på en underbar vingård i Nya Zeeland med Vaughn och Dasha – tack vare dem fick vi se Auckland med omnejd långt utanför turiststråken!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s