Den duktiga flickan och självkänsla

Nu är den släppt – Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Vad är det som gör att vissa människor har en bra självkänsla medan den brister hos många andra? Att ha den där självkänslan är ju det som får oss att må bra, känna trygghet, inre ro och välbefinnande. Man kan bli framgångsrik och rik utan en bra självkänsla – men att nå den inre tryggheten och välbefinnandet är kanske inte omöjligt, men nästan, utan en bra självkänsla. Precis som det är svårt att få andra att må bra på djupet om den inre tryggheten saknas!

Tidigt intresserade jag mig för människor och relationer. Har skrivit det förut – men skriver det igen – innan jag fyllt 19 år kom jag in på psykologprogrammet. En stor glädje och enormt inspirerande. Lärde mig så mycket som fortfarande är en stor tillgång i mitt liv. Människor, relationer, möta och kunna inspirera andra är ett av mina stora intressen. Jag blir helt enkelt glad av det!

Sedan dess har jag pluggat en massa annat. Ju mer man lär desto mer vill man veta och inser också hur mycket det finns! Disputationen om framgångsrikt ledarskap på Handelshögskolan i Stockholm, var en extrem utmaning och glädje. Den var ett lyft, inte bara för självförtroendet utan definitivt också för självkänslan.

Grunden för mig har alltid varit densamma. Intresset för människor och relationer. Ju fler människor jag träffar och ju mer jag jobbar med detta desto större blir också intresset. Bra relationer och en god självkänsla är grunden för hela vårt inre välbefinnande.

Det är sorgligt att många går genom ett helt liv utan att må riktigt väl. Att livet är upp och ner vet vi alla, men jag talar om att känna en inre osäkerhet och oro som alltid är med. Jag skulle verkligen önska att fler vågade se sig själva och vara sig själv. Att omge sig med människor som får en att må bra är en bra början. Det skapar trygghet att vara omtyckt och att bli bekräftad av sina nära.

Mycket i den nya boken handlar om självkänsla, hur den kan utvecklas och om hur förebilder kan lyfta! Jag återkommer med mera kring detta tema.

Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång?

Boken finns nu i bokhandeln – kan också beställas via min hemsida

http://www.tollgerdt.se/tollgerdt-forlag/bokbestallning.html

Adlibris

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197914835

Bokus

http://www.bokus.com/bok/9789197914833/duktig-flicka-snara-runt-halsen-eller-vagen-till-framgang/

Än en gång – wow vad kul det är att boken syns så här!!! Bild på skyltingen!

 

4 reaktioner till “Den duktiga flickan och självkänsla

  1. Stort GRATTIS Ingrid! Det ska bli väldigt kul att få läsa din bok. Du berör ett oerhört viktigt ämne som inspirerar till att våga och att vara sig själv. Tack för det och lycka till med den nya boken! Kerstin

    Gilla

  2. Tack Kerstin – visst är det viktigt att våga vara sig själv – och jag hoppas det ska gå bra med den nya boken – ett budskap som jag hoppas ska nå många!

    Gilla

  3. Tack Annika – kul du gillar bloggen – jag kommer till den mysiga bokhandeln i Ystad 28/11 på kvällen – anmäler sig gör man direkt till bokhandeln – hoppas vi ses där!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s