Passionerade eldsjälar

Har mött många passionerade eldsjälar. De drivs av en lust och passion som får dem att göra det omöjliga möjligt, men också att berika livet för många andra. Eldsjälar med god självkänsla får andra att må bra – en viktig slutsats från forskningen i den nya boken – Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Att vara besjälad kan skapa många jobb – alltifrån gigantiska företag som en gång drivits fram av eldsjälar till mindre verksamheter.

En eldsjäl som jag vill lyfta fram är Asta, läkare i Kaunas Litauen. Har haft förmånen att möta och jobba tillsammans med Asta i ett internationellt projekt. Ska aldrig glömma när hon mötte mig på flygplatsen i Vilnius en snöig natt och sedan körde oss båda till Kaunas! Vilka samtal vi fick – personkemi! Återkommer till personkemi i ett senare inlägg!

Asta är en duktig läkare som mot alla odds startade Seimos kliniken – en privat driven vårdcentral. Från början hade de bara 500 patienter och nu över 8000. Ett projekt som omgivningen motarbetade – men det inte bara gick – utan dessutom gick det mycket bra!

Här är patienten i centrum på ett sätt jag sällan sett! De flesta patienterna är äldre och Asta har utvecklat kliniken så att doktorerna kommer till patienterna – inte tvärtom! Hon brinner för kliniken och jobbar verkligen för de svaga! Tack och lov har hennes arbete uppmärksammats inom EU! Hon har fått flera pris för det hon utvecklat. En verklig eldsjäl!

Astas engagemang lyser inte bara igenom i hennes jobb. På vilket underbart sätt hon tog emot oss när vi var där. En gästfrihet utöver det vanliga och aldrig ska jag glömma lunchen i hennes vackra hem i Kaunas. Vilka fina julgåvor jag fick med hem!  Asta är en person som får andra att känna sig betydelsefulla. Omgivningen mår bra!

Skulle kunna lyfta fram hur många eldsjälar som helst och fler kommer att följa. Vad är gemensamt mellan dem?  Passion, engagemang och självkänsla. Det är det jag skriver om i Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Vad man kan lära och hur den kan utvecklas.

Asta och jag utanför hennes livsverk i Kaunas, Litauen. Vilken eldsjäl hon är!

Asta med sina fina medarbetare – enkla lokaler, men vilken värme!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s