Introvert eller extrovert – så förstår vi varandra bättre!

Otaliga är de teorier som försöker beskriva och förklara personligheten och ända sedan Carl Jung populariserade begreppen introvert och extrovert har dessa utgjort basen i många teorier. Personligheten har stor betydelse för hur vi upplever och förhåller oss till omvärlden. Forskning har visat att den också påverkar aspekter som musiksmak och klädstil för att ge ett par exempel.

Om vi ska generalisera kan vi beskriva den extroverta personligheten som utåtriktad, entusiastisk, pratsam och sällskaplig. Han eller hon uppskattar umgänge med andra och blir lätt uttråkad av att vara för sig själv. Den introverte å andra sidan trivs i sitt eget sällskap, är reflekterande och eftertänksam, behöver inte så mycket yttre stimuli utan aktiverar hjärnan med inre aktivitet och tänkande. I verkliga livet är människor ofta en mix och man kan vara introvert i något avseende och extrovert i ett annat. Spännande är våra olikheter och hur vi kompletterar varandra. I alla relationer är det viktigt att förstå och acceptera skillnaderna.

KK_Omslag_Fram_140211_3_redigerad-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s