Varför gillar vi vissa och inte andra?

Vad är det som gör att vi attraheras av varandra? Ett spännande område och det finns mycket forskning kring vad det är som skapar attraktion. Har själv forskat en hel del kring personkemi. Vad är det som gör att ”kemin” stämmer? När det klickar till helt enkelt. Detta gäller både vid rekrytering, vänskap och sist men inte minst vid förälskelse.

Vi har ungefär fyra sekunder på oss att skapa ett intryck. Vad hinner ögat och hjärnan notera på några sekunder? ”En blick säger mer än tusen ord” – kroppsspråk, utseende, kläder är några av de aspekter som formar vårt första intryck. Och vi dras till dem som liknar oss själva! Även erfarna chefer medger att de ofta bestämt sig för att anställa eller inte efter bara några sekunder!

Kommer blogga en hel del om attraktion framöver!

 Skolbesök i Rio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s