Varför gillar vi de som liknar oss själva?

Det är välkänt att vi många gånger attraheras av de som liknar oss själva även om förälskelse kan slå till mellan människor som är varandras raka motsats. Likhet skapar trygghet medan olikheter kan leda till oro inför det okända. Vi trivs ofta tillsammans med människor som har värderingar liknande våra egna, ungefär samma utbildningsnivå och bakgrund som vi själva.

Till och med i kroppsspråket dras vi till de som speglar oss själva. ”Härmapor” är attraktionsskapande och forskning ger stöd för att när man blir attraherad av en annan person så spelar man varandras kroppsspråk. Omistligt tecken på intresse. Nästa vecka blir det mera om kroppsspråk och attraktion.

P1000979

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s