Glöm inte bort att göra det bästa av ditt liv!

Precis hemkommen från en fantastisk och omvälvande arbetsresa i Sydafrika. En intensiv och fullspäckad vecka där vi bland annat har besökt sjukhus och vårdcentraler. Ett underskönt land med stora kontraster och skillnader mellan människor, men överallt otroligt varma och välkomnande människor.

I går besökte vi Soweto – ett besök som går djupt in i hjärtat och berör en starkt. Samtidigt som villkoren för många där är fattigdom och arbetslöshet möts man av en värme och stolthet som är helt enorm.

Det är inte utan att tanken går till vår del av världen och där det ibland suckas och gnälls över banaliteter. Att då i stället ta till sig ett talesätt som vi hörde ofta under vårt besök (när problem uppstod) 80 procent av det som händer kan du inte göra något åt – jobba därför i ställt stenhårt med de 20 procenten! Kloka och lärorika ord tycker jag!

IMG_4427

2 reaktioner till “Glöm inte bort att göra det bästa av ditt liv!

  1. Ja, vi är alldeles för bortskämda i ”vår” del av världen. Å andra sidan, om vi inte var det, skulle vi inte reagera så starkt på att vissa länder har det fattigt och hemskt. Då skulle det inte ge en tankeställare och hjälporganisationerna skulle inte få in lika mycket pengar etc. till välgörenhet och hjälp.

    Gilla

  2. Klokt tänkt och så sant Kicki. Har haft förmånen att resa mycket också i olika utvecklingsländer och det har lärt mig otroligt mycket – att se och känna en sak på plats är omvälvande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s