Har vissa mera tur än andra?

Beror framgång på tur? Tränar Zlatan eller Bolt mer eller mindre än andra? Är det tur att just dem har lyckats? Har Ingvar Kamprad haft en osedvanlig tur som gjorde att just IKEA blivit ett av världens mer framgångsrika möbelföretag?

Så klart inte. Har skrivit om det förut – den välkände guldmedaljören som svarade en journalist med följande: jag märkte att jag fick mera tur ju mer jag tränade.

Haft förmånen att inte bara träffat Gunde Svan utan också intervjuat och skrivit om honom i boken Passion, Nyckeln till framgång. Under sin glansperiod tror jag att han tränade mer än alla andra liksom han formade sitt liv med en enda målsättning: att bli bäst.

Så glöm det där med att vissa har mer tur än andra. Sedan kan vi ha ”turen” att födas med vissa gener, en god hälsa och en viss uppväxtmiljö naturligtvis – men möjligheten att jobba hårt för att uppnå våra mål har vi alla – förutsatt att vi har haft turen att födas i den del av världen där det råder demokrati och mänskliga rättigheter.

 

P1070703

 

 

4 reaktioner till “Har vissa mera tur än andra?

  1. Så sant! Jättebra skrivet!
    Ju mer jag arbetar desto närmare mina mål kommer jag. Det är också viktigt att hålla fokus och inte låta sig distraheras av andras åsikter och lösa tyckanden.

    Gilla

  2. Tack Ingrid! Svaret från guldmedaljören är helt underbart och tänkvärt! Det påminner mig om författare som svarar på frågan om inspiration, och berättar att de sitter troget på sin skrivplats redan vid en viss tid på morgonen, alltså ihärdigt arbete – vare sig de skriver en mening eller 10 sidor, inspirationen är en bonus. Jag tänker att inspiration är viktig men den behöver en ram att vistas i – och ramen är mitt ansvar att utforma, vad jag vill, vad jag vill försöka, också vad jag vågar misslyckas med. Tack, Ingrid för utmaningen att tänka till lite extra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s