Våga prova det okända – du ångrar dig inte!

Många går genom livet i ganska invanda spår. Det absolut inte fel, men det kan vara ett lyft att våga testa nya saker och kasta sig ut på okänt vatten. Vilhelm Moberg skrev i en av sina underbara böcker: att bryta upp kan kännas som att vandra i tung lera. Så sant, men när man är på fast mark igen kan det vara ett underbart lyft.

Det är många faktorer som påverkar risktagande och att våga prova det okända. För det är klart att det kan vara en risk att bryta upp. Man vet vad man har, men inte vad man får! Varför vågar vissa testa allt nytt – det kan vara så enkla saker som att prova nya maträtter eller byta kaffe till att ge sig ut på okända färder i världen!

Ens personlighet har naturligtvis stor betydelse. En del är öppna, utåtriktade och risktagande medan andra är ängsliga och mer försiktiga. Självkänslan är viktig här också. Gener, uppväxt och mycket annat påverkar. Jag berätta om detta, Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? Lyssna gärna – man måste bläddra förbi nyheterna innan inslaget kommer!!!

 

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4309536

 

 

 

pict1469

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Våga prova det okända – du ångrar dig inte!

  1. Tack för en jätte fin blogg ska jag börja med att säga!

    Snart är det öppningsdags för min spålinje, Där kan man ringa in och spå sig via energier. Helt nytt och unikt sett med 100% garanti. Vill du blogga om detta så får du mer än gärna gör det. Mer information hittar du på min facebooksida. In och gilla! 🙂 Tack på förhand fina du! ❤

    https://www.facebook.com/pages/Sp%C3%A5domskonst/671521799575342?fref=ts

    (på min facebooksida kan du även välja att länka din blogg, så andra människor får tillgång till att läsa om dina tankar och funderingar) Tack igen ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s