Inställningen betyder mycket mera än du anar

Har skrivit en hel del om detta – dina tankar och din inställning är så viktig. I min doktorsavhandling studerade jag toppchefer i stora börsbolag – och ett viktigt resultat var att chefernas attityder, värderingar och krav ställande hade stor betydelse för företagets ekonomiska framgång.

Också i andra studier – och nu senast i Passion, Nyckeln till framgång, Attraktion & Kemi och Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång?

Glad att se att en alldeles ny studie kring skolelever visar att inställningen till om man tror att man ska lyckas påverkar skolresultaten i stor utsträckning. Så klart måste det finnas en intellektuell förmåga, men att inställningen har så stor betydelse är spännande. På många sätt är det också självklart!

Tänk er att Zlatan går in på plan och tänker – det här kommer aldrig att gå! Hur skulle en sådan match sluta! Så försök att jobba med attityder och inställning!

Går här på en bro som invånarna i en liten by i Vietnam själva byggt – tänk om alla by invånare tänkt – den håller aldrig! Den höll också när vi gick över bron!

 

PICT1477

 

 

 

2 reaktioner till “Inställningen betyder mycket mera än du anar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s