Bejaka dig själv och det du är bra på!

Många gånger förs den duktiga flickan fram som något negativt. En uttröttad person som är eller riskerar att bli utbränd. Vilken myt detta är. Dessutom riskerar den att bli en självuppfyllande profetia – ungefär som Jantelagen.

Det är klart att det är bra att vara duktig – våga bejaka det du är bra på och lyft fram detta i stället för att tala om svagheter och brister. Alla har både styrkor och svagheter – för fram dina styrkor och utveckla dem så mycket du kan!

Livet blir roligare – du brinner för något i stället för att bli utbränd!

Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång? tar upp mycket kring att bejaka och lyfta sig själv. Boken finns i bokhandeln, på Adlibris och Bokus.

 

 

Duktiga flickor och duktiga pojkar
Duktiga flickor och duktiga pojkar

 

 

 

 

2 reaktioner till “Bejaka dig själv och det du är bra på!

 1. Du skriver att det är en myt att bli utbränd av att vara en duktig flicka. Att det riskerar att bli en självuppfyllande profetia. Därför vill jag veta om du själv varit utbränd någon gång? För om du inte varit det så anser jag att du inte har rätt att hävda ”sanningar” om detta tragiska som drabbar så många kvinnor i dagens samhälle. Innan jag ”gick in i väggen” för två år sen så visste jag inte om det förrän det hände. Den klassiska beskrivningen ”jag vaknade en dag och kunde inte ta mig upp” stämmer tyvärr allt för väl.

  Du beskriver problemet som nånting man själv kan häva genom att ”lyfta fram sina bra sidor” och då vill jag förklara för dig att som ”duktig” så har man inga bra sidor för man försöker vara bra på allt.

  Jante är ingen myt, hur länge har du befunnit dig i Sverige? Hur mycket vet du om Sveriges historia med det uttalandet? Jante är väldigt levande än i idag även om många idag har vaknat och försöker befria sig.

  Jag tycker din blogg verkar intressant men som kvinna blir jag besviken att du förminskar problemet och försöker vrida tillbaka klockan.

  Att vara duktig flicka innebar för mig en snara runt halsen och jag tänker aldrig tillåta mig själv eller nån i min närhet, eller mina barn, att hamna där igen.

  Med vänlig hälsning
  Camilla Sedell http://www.palebird.wordpress.com

  Gilla

 2. Har verkligen full respekt för att det måste vara förfärligt att vara utbränd -men jag tror inte att det är duktighet som gör kvinnor utbrända – och inte män heller – för det finns också män som blir utbrända!

  Klart att jag inte skriver att Jante är en myt – tyvärrr alltför vanligt – utan att det lätt blir en självuppfyllande profetia – ungefär som att man pratar om den dåliga ekonomin – människor blir försiktiga – och ekonomin blir sämre. Att inte uppmuntra människor så att de vågar tro på sig själva och sin duktighet är lite samma sak.

  Har förmånen att arbeta med många ytterst framgångsrika och duktiga kvinnor – de är långt från utbrändhet – tror enbart det är bra att vara duktig och att lyckas – få en massa positiv respons – det lyfter och bejakar.

  Det som gör människor utbrända kan snarare vara en otydlig ledning, överkrav, mobbning på jobb och en massa annat!Tack för din kommentar -alltid intressant!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s