Passion i alla dess former

Passion och entusiasm är otroligt viktiga drivkrafter i livet. Utan passion och nyfikenhet skulle världens utveckling stått stilla. Forskare som strävar efter nya upptäckter, alla de upptäcksresare, som Columbus eller Vasco da Gama, drevs av en nyfikenhet över vad som fanns bortom kröken.

Själv tillhör jag de passionerade som entusiasmeras av mycket. Som t ex min egen forskning – när man sitter och gör beräkningar av material som samlats in. Väntar på att se vilka medelvärden som kommer fram – otroligt spännande – som nu senast – i Duktig flicka – där medelvärdena vad gäller självkänsla alls inte visade några skillnader mellan män och kvinnor. Lite överraskad blev jag – men också glad!

Lika engagerad och entusiastisk blir jag under resor – och då kan detta också omfatta lusten att köpa vissa plagg. Som norska vantar och en tjock tröja från Island – ser framför mig vita spår, strålande sol och vindstilla för en skidtur – verkligheten i Skåne? Nja – kanske inte riktigt!

Eller Ào dài – den vietnamesiska dressen för kvinnor – blev så förtjust i den och lika rätt som det kändes att ha på sig den när man gick för att äta middag i Ho Chi Minh Staden – lika svårburen är den här hemma – tänk er den på en författarkväll?

Kan till och med lockas av den österrikiska dirndel klänningen när vi är där – men inser att den är så långt från mig själv som kan tänka sig – men fin är den på de kvinnor man möter i de små alpbyarna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s