Låt inte rädslan kväva dig!

Läste en gång följande citat: rädslan är den grymmaste av alla – den dödar aldrig helt, men kväver långsamt livet. Ligger mycket i detta. Hur många människor låter inte olika slag av rädslor hindra dem från att leva livet fullt ut?

All oro och ängslan för morgondagen! Tack och lov inträffar aldrig de flesta fasorna som människor oroar sig för (att vi sedan vet att livet kan förändras på ett ögonblick är något helt annat). All denna oro helt i onödan!

Hänger detta kanske samman med vår Jantekultur och att inte våga glädja sig och ta tillvara på våra liv? Nu är jag så glad – tänk om något händer – bäst att inte vara för glad – eller?

Ett bra sätt att hantera rädslor är att fråga sig – vad är det värsta som kan hända? Jag vet att många t ex tycker det är svårt att prata inför publik – tänk efter – vad kan hända? Blir publiken arg om jag svimmar? Måste vända ut? Nej, så klart inte och ofta går det mesta bra – bättre än vad man kanske trott! Klokt att följa Einsteins råd!

Jag tänker aldrig på framtiden – tids nog kommer den ändå” Albert Einstein

Nyfikenhet och att prova nya saker är en stark drivkraft hos mig. Ju mer jag ser och upplever desto mera lär jag. Här är jag i den demilitariserade zonen mellan Syd- och Nord Korea – mycket intressant, men ack så sorgligt!

 

8 reaktioner till “Låt inte rädslan kväva dig!

    1. Vad klokt – det är ju det livet handlar om – att leva det fullt ut så länge man kan – inte att överleva till varje pris!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s