Kasta bort den tunga ryggsäcken!

 

Så många människor jag träffat, alltifrån höga chefer till andra med mer vanliga jobb, som går igenom livet och bär på en tung ryggsäck. Den tycks bli tyngre och tyngre för varje år. Vad finns i den? Jo, alla missförstånd, misstag och andra oförätter man tycker sig ha blivit utsatt för. Det kan vara att mamma och pappa verkade tycka bättre om syrran – var hon mer älskad? Eller läraren som alltid favoriserade bästa kompisen. Chefen som inte såg en. Vännen som svek.

Vilka tunga och destruktiva tankar som föds från detta och som förstör så mycket av glädjen av att leva. Bara finnas till, njuta av solen, regnet och snön. Ta det tillvara och försök att kasta bort de svarta tankarna. Tänker osökt på Passionsboken och där Björn Hellberg citerade det Australienska DC lagets ledare. Under 60-70 talen hade Australien världens mest framgångsrika lagkapten. De vann det mesta man kunde. Vad sa lagkaptenen, Harry Hopman, till sina spelare? Glöm den slagna bollen och koncentrera dig på nästa boll. Samma sak med livet. Glöm alla oförätter och koncentrera dig på vad du kan göra med ditt liv! Så sant!

Det finns en evig kärna som alltid förenas med utveckling och framtid – Grekland må ha en ekonomisk kris, men Akropolis tycks överleva!

 

5 reaktioner till “Kasta bort den tunga ryggsäcken!

  1. Ja, det är verkligen något att öva sig i – att inte hålla på att jaga ”slagna bollar” utan istället se de bollar som denna dag bjuder på. Tack Ingrid för inspirationen! Kerstin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s