Central Park – en oas på Manhattan

Denna gång bodde vi i underbara Brooklyn men klart att man också vill över till Manhattan och då är en tur i Central Park ett måste. Inte för att jogga eller cykla utan bara för att känna atmosfären i stadens lunga. Nu var det vinter men vår sommar och höst är det kul att the Great Lawn där det alltid pågår en mängd sportaktiviteter. Sedan är det alltid kul att kolla på folk. Strawberry Fields kollade vi på förra gången så det hoppade vi nu. Att gå förbi lyxhusen på båda sidor och se portvakterna är alltid en upplevelse och kanske ännu roligare när man läst Jojo Moyes En andra Chans så kan liksom ana hur det ser ut innanför väggarna!

Sugna på lunch och slinker in på Barburger och för en liten stund känner vi oss som riktiga New Yorkers.

Ut i vimlet och bara insupa atmosfären i denna härliga stad! Hoppar på en buss och på något sätt – jag vet inte hur- så hamnar vi i närheten av Grand Central Station ( eller Grand Central Terminal) – som verkligen är magiskt vacker och det känns som att man förflyttas rakt in i en amerikansk film från 1950- talet.

Så får vi plötsligt syn på något välbekant Meyers Bageri. Meyers på Magasin de Nord i Köpenhamn var ett återkommande stamställe ( numera inte kvar)- men så bra – då kan vi ta en kaffe på Meyers i New York!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s