En blick säger mer än tusen ord

Resor innebär upplevelser och möten av olika slag och för mig är det en inspirerande och viktig del i resandet. Ibland träffar vi människor där mötet dröjer sig kvar. Kanske blir vi vänner på Facebook och fortsätter att hålla kontakten. Andra gånger stannar det vid snabba möten och vi ses aldrig mera.

Mötet med dessa fantastiska kvinnor på Vanuatu glömmer jag aldrig – olika kulturer – helt olika sätt att leva och ändå kom vi varandra så nära!

Varmt välkomnande när vi två år senare kom tillbaka till den lilla byn Eratrap i Söderhavet! Trots att vi inte träffats på två år så kändes det som i går när vi åter var där.

Blickar som möts – ögonkontakt och så bara hände det. Banalt så klart, men forskning visar att ögonen många gånger är själens spegel. Normalt har vi ögonkontakt maximalt fyra sekunder, men så ibland dröjer blicken sig kvar längre – och en speciell kontakt uppstår – vi är lite av själsfränder. (vid förälskelse avslöjar ofta ögonkontakten och kroppsspråket kärleken innan de inblandade ens själva förstått det).Kanske talar vi inte ens något gemensamt språk men den ordlösa kommunikationen – kroppsspråket – gör så att vi ändå förstår varandra!

pict1450

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s