Govone – magisk by i ljuva Piemonte

I somras stannade vi några dagar i förförande vackra Piemonte. Govone blev vår utgångspunkt för trevliga utfärder i närområdet. En för oss tidigare helt okänd by som vi hittade på nätet – främst för det lilla hotellet Ca Alfiere al 30. Det såg så mysigt ut att jag tänkte – dit måste vi. Ganska ofta får trevliga hotell och B&B styra valet för stop- over under färder mot sydliga nejder.

Utsikt från vår terrass!

Ingen trängsel i poolen!

Extra bonus när det visade sig att vi hamnat i en förtjusande liten by där il Castello är navet i den gamla delen. Underbara gränder – trivsamt kafé vid slottet där det också ligger en fantastisk restaurang med näst intill stjärnstatus- le Scuderie del Castello- där vi en kväll åt en underbar middag med nyfunna vänner.

Lunch på det trevliga kaféet på torget vid slottet.

Utanför Castello di Govone

Några av de åtta rätterna från vår meny! Mätta och glada går vi hem genom de romantiska gränderna.

Efter en god natts sömn njuter vi av en underbar frukost och är redo att utforska omgivningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s