Lacoste – ännu en provencalsk pärla

Jag älskar att planera resor och en återkommande favorit är Provence och hela södra Frankrike. Det vilar ett speciellt ljus – en magisk känsla över denna del av vår värld. Är där varje år – ibland ”bara” i Nice men ofta också på den provencalska landsbygden och vi hittar nya betagande små smultronställen varje gång. Byn Lacoste är en för oss ny upptäckt!

Utsikt över det vackra landskapet.

De drygt 400 invånarna ökar väsentligt under sommaren men fortfarande är det en liten mysig by där slottet är den stora turistattraktionen. Det slott som en gång i tiden ägdes av den beryktade Markis de Sade ägs i dag av Pierre Cardin och genom hans investeringar finns här numera en välkänd konst- och designskola

På väg upp till slottet

Byn är otroligt mysig med sina kullerstensgator – gamla hus och slottet!

När vi är här är det second handmarknad som lockar många!

Massor av mysiga butiker och konstgallerier – själv älskar jag den provencalska blåa färgen – köper jag ofta en burk i någon liten färgaffär – målar en trädgårdsstol eller en bänk. Det ger mig härliga minnen av Provence.

Sinnebild av Provence!

Sol – sommar och härligt att redan nu planera resan mot sydliga nejder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s