Självkänsla och trygghet

Den goda självkänslan och den inte tryggheten – åtråvärda men också svårfångade kan -och här citerar jag Søren Kirkegaard – bara upplevas av en människa som kan tänka, känna och handla som en psykologisk och etisk enhet. En integrerad person har en god självkänsla och det betyder att han eller hon inte trampar på andra människor eftersom de har förmåga att skilja på person och åsikt. Människor med en god självkänsla är mer öppna för utveckling och förändring och upplever en inre trygghet och välbefinnande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s