Ensamhet – ett gissel – så glöm inte bort att vårda nära relationer

Det finns mycket forskning som visar hur viktiga nära personliga relationer är för vår hälsa och vårt välbefinnande. Världens så kallade blå zoner – områden där människor har en extremt hög medellivslängd visar flera gemensamma nämnare som att äta lite (bra mat, men aldrig att äta sig till mer än 80 % mätt), röra sig regelbundet, vara aktiva, men gemensamt är också att ha nära sociala relationer och att vara delaktiga i sociala sammanhang. Forskning från de blå zonerna ger även stöd för att många av dessa extremt gamla personer också var vänliga och sociala, vilket gjorde att de drog till sig andra. Det är bra mycket roligare att tillbringa sin tid tillsammans med vänliga och positiva personer. Ensamheten kan leda till, inte bara försämrad psykisk hälsa utan även fysisk hälsa så glöm inte bort att vårda nära familjeband och andra viktiga relationer – och ta dig tid till att njuta tillsammans med dina nära.

 

P1030214

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s