Empati och ett varmt hjärta – nyckeln också till det egna välbefinnandet

Egoism och bristande förståelse för andra är nog en av de mera negativa egenskaper man kan tänka sig. Att inte bry sig, inte se hur andra människor har det, aldrig lyssna på omgivningen utan enbart agera för egen vinning. Omgivningen mår dåligt, människor känner sig inte sedda eller bekräftade, men på sikt är det kanske den som saknar empati och förståelse som mår allra sämst! Forskning visar att ett varmt och gott hjärta inte bara gör andra glada utan den empatiske mår bättre, sover gott om natten och har ett högre välbefinnande. Så var snälla mot varandra!

 

IMG_5595

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s