”Turen” ökar ju mer man anstränger sig

Vilken tur han hade eller vilken tur hon har haft i livet hör man ibland. Beror våra livsöden på tur? Det är klart att man kan säga att vi har tur som är födda i ett land som Sverige med alla möjligheter som ges och det är tur att födas med hyggligt goda gener så att den psykiska och fysiska hälsan är god, men för övrigt? Det är sällan som turen skapar våra liv utan de flesta som når framgång jobbar hårt och är ”duktiga” flickor eller pojkar. Zlatan, t ex har inte nått sina framgångar beroende på tur och han tränar sannolikt hårdare än de flesta för att hålla sig på topp. Ministrar och toppchefer har inte fått sina jobb för att de sådan tur utan de har alla arbetat mycket hårt. De där ”stekta sparvarna” flyger inte in i munnen på någon utan ”turen” blir större ju mera man anstränger sig!

 

PICT1469

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s