Lyckans stjärnor – vem fånga dessa?

Ja, vem fångar dessa åtråvärda stjärnor? Att må bra och att känna sig tillfreds med det liv man valt – helt enkelt lycka och glädje i vardagen. Många gånger tror vi att pengar, framgång i arbetslivet och i andra sociala sammanhang gör oss lyckliga. Spännande forskning visar i stället att lycka kommer först – lyckliga människor är mer framgångsrika och har större chans att höja sin inkomst. Det blir en uppåtgående spiral – människor som upplever sig lyckliga känner sig ofta mer självsäkra, optimistiska och energiska, vilket gör dem mer omtyckta av andra. 50 procent av hur lycklig man känner sig menar de flesta är genetiskt, 10 procent beror på faktiska villkor, men hela 40 procent har du inflytande över! Kan man lära sig att fånga lyckan? Lyssna gärna på länken – här samtalar jag och Eva från Svenska Imagoinstitutet om vad det är som gör en lycklig, om man kan bli lyckligare och mycket annat som handlar om just lycka.

https://www.svenskimago.com/podcasts/avsnitt-11-lycka-del-1-av-2/

 

P1000372

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s