Kan man träna sig själv till att bli lycklig?

Frågan kan låta konstig, men enligt forskning så kan man, i alla fall till en del träna upp sin lyckonivå. Hur gör man om man vill höja lyckonivån? Avsluta varje dag med att skriva ner tre bra saker som hänt under dagen och som gjort dig lycklig. Ta tillvara på de små ögonblicken av njutning i vardagen, visa vänlighet mot andra och uppskatta det du redan har. Så lätt att snegla på andra och tro att lyckan ökar om man får ett större hus, en dyrare klocka eller en finare bil. Forskning visar att den lyckan är kortvarig – vi vänjer oss helt enkelt vid det vi har och sedan vill vi ha mer!

Det tycks också vara så att lycka smittar av sig – om människor i vår omgivning är lyckliga så ökar möjligheten till att vi själva ska känna oss lyckliga – så försök att omge dig med positiva människor och undvik energitjuvarna.

P1010794

2 reaktioner till “Kan man träna sig själv till att bli lycklig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s