Lyckomyten

Vad är hönan och vad är ägget? Vi tror kanske att pengar, framgång i arbetslivet och i andra sociala sammanhang gör oss lyckliga. Intressant forskning visar i stället att lycka kommer först – lyckliga människor är mer framgångsrika och har större chans att höja sin inkomst. Lyckliga människor sprider och ger positiv energi, folk trivs helt enkelt i deras sällskap. Det blir en uppåtgående spiral – människor som upplever sig lyckliga känner sig ofta mer självsäkra, optimistiska och energiska, vilket gör dem mer omtyckta av andra. 50 procent av hur lycklig man känner sig menar de flesta är genetiskt, 10 procent beror på faktiska villkor, men hela 40 procent har du inflytande över! Kan man lära sig att bli lyckligare? Ja, till en del och det blir mera om detta senare.

 

IMG_5813

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s