Kan du leda dig själv eller låter du andra styra över ditt liv?

Den som inte kan leda sig själv blir ofta styrd av andra. Redan i barndomen syns att barn med god självkänsla inte låter sig ledas. Barn med svagare självkänsla blir däremot styrda, ikläder sig offerrollen som sedan många gånger följer dem genom livet.

Jag träffar vuxna som på fullt allvar säger att min man/fru tycker inte jag ska köpa så mycket böcker eller han/hon vill inte resa på några långresor så då får jag också stanna hemma. Listan kan göras lång och nog är det sorgligt om andra styr våra liv. Bästa sättet att ta leda sig själv och sitt liv är att lära känna sitt innersta och ta befäl över det. Kunskap om styrkor och svagheter utgör grunden. Saknas den kunskapen är det svårt, ja till och med omöjligt att leda sig själv och det egna jaget.

_MG_8698

2 reaktioner till “Kan du leda dig själv eller låter du andra styra över ditt liv?

  1. Känner mycket väl igen detta .. Har sett o hört om detta livet igenom. Beklagligt att människor inte lever sina liv fullt ut. Och att det finns människor som vill begränsa dina partners. Blir lite svårt att växa var för sig och tillsammans som par. Skulle aldrig välja en sådan relation. Tacksam för att jag växt upp med en ensamstående mamma o fostrats av henne o två äldre bröder. Jag stod på egna ben tidigt i livet o har haft väldig nytta av det. Tack för bra inlägg.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s