”Obsession” – besatthet

Brukar ju ofta skriva om passion och hur viktig den är för framgång och för välbefinnande och det är den naturligtvis. I dag fick jag ett nytt nummer av Handelshögskolans tidskrift och den handlade om ”obsession” – besatthet – för att lyckas. Flera välkända alumni från Handels hade intervjuats och de hade ett gemensamt drag – besattheten i det de gör.  Besatthet är ett starkare ord än passion och kanske är det just det som behövs om man ska bli framgångsrik i det man gör, vad det än handlar om. Ett företag, musik, konst eller idrott. Det räcker inte med halvhjärtade insatser, man måste brinna för det som görs. Vet att besatthet kan ha en negativ klang, men när besattheten vänds mot något konstruktivt kan resultatet bli oslagbart och det känns som om man flyger!

IMG_5241

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s