Relationer och attributionsteori

Varför lyckas en del människor ha långa och bra relationer medan andra ständigt tycks hamna fel? Spännande område och det finns mycket forskning kring detta. Återigen kan man se ett samband med ett grundläggande positivt respektive negativt förhållningssätt. Par som upplevde sig ha en god relationskvalitet tenderade att göra felaktiga positiva attributioner på så sätt att man överskattade partnern vad gällde hur denne visade sin kärlek medan de som i stället upplevde dålig relationskvalitet i sina relationer tenderade att göra felaktiga negativa attributioner och tyckte alltså inte att deras partner visade någon kärlek. Ett positivt förhållningssätt kan naturligtvis inte köpas via nätet och ingen annan kan förändra ditt förhållningssätt. Bara du själv och det är alltså inte säkert att ”allt” är partnerns fel.

I september kommer min nya roman – Kärlek och svek – och den handlar mycket om varför vissa relationer håller och andra inte!

Sveket_Omslag_Framsida_150413_RED13_485_web

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s