Att våga är att vinna!

Träffade häromdagen en kvinna som låtit rädslor och ängslan styra hela hennes liv. Jag tyckte det var så sorgligt. Rädslan för olyckor, för sjukdomar, ja för allt, hade gjort henne ängslig, bitter och förgrämd. Varför hade hon aldrig fått se världen? Lyckats med jobbet? Flugit eller provat spännande nyheter? Nu var det för sent, menade hon. Kanske det då är dags att testa allt du inte vågat sa jag. Om livet ändå är kört?

Allt kan det ju vara farligt. Flyga? Aldrig livet, sa hon, trots att riskforskning visar att det är ett av de säkraste sätten att transportera sig. Sola sig? Nej, för farligt. Köra bil – samma sak och så vidare. Vill det sig illa kan man halka omkull i en trappa, slå i huvudet och aldrig mera vakna. Livet är farligt och kanske det är det som gör det så spännande? Att utmana och att våga. Bra trist att låta rädslorna styra och bestämma ens liv. Valet är ens eget. Ingen annans. Om hon har vågat prova? Jag vet inte – kanske en liten weekendtur föreslog jag!

http://www.vagabond.se/bloggar/jorden_runt/20150220/karnevalsyra-nar-munchenborna-firar-slutet-pa-fastan-vi

 

PICT2264

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s