Förmåga att njuta av livet – och alls inte bry sig om Jante!

Svenska samhället präglas rätt mycket av strävanden. Man ”unnar” sig lite ledighet – men först ska man jobba hårt. Kroppen ska späkas och tränas rejält. Inte sola för mycket – inget vin förrän det är fredag och så vidare. Den lite präktiga livsstilen borde skapa ro och välbefinnande, men det tycks vara tvärtom. Läste en intressant artikel häromdagen om att psykisk ohälsa är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. En miljon drabbas – främst kvinnor. Kanske dags att släppa på kraven och njuta och ta tillvara på livet – varje dag – inte bara vid speciella tillfällen. Slänga bort alla ”måsten” och ta livet som det kommer – glädje såväl i fest som i vardag. 

http://www.vagabond.se/bloggar/jorden_runt/20150217/winterbreak-i-alperna-utan-skidor-vad-gor-man-da

 P1010794

 

2 reaktioner till “Förmåga att njuta av livet – och alls inte bry sig om Jante!

  1. Sen blir även ledigheten till ett måste. Det är fjällen, solsemestern träffa slakt och vänner. Inte ens vilan blir vila. Alla ska ha det bra och man ska vara överallt och uppleva mycket. Barnen ska vara glasen och de vuxna kärleksfulla mot varandra fast ingen orkar. Sedan tränas det på den lilla egna vilotider allt för att öka endorfinhalten i kroppen vilket kanske ger en kick. Ingen vila på fritiden heller!

    Gillad av 1 person

    1. Så kan det säkert vara Eva – inte alltid enkelt att sätta gränser – kraven ökar – fanns en bok för några år sedan med titeln – Konsten att säga nej! Träning och åter träning!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s