Självkänsla och integritet – viktiga nycklar för välbefinnande!

Man pratar ofta om självkänsla och min erfarenhet är att en god självkänsla är avgörande för det inre välbefinnandet. Det handlar om att våga se vem man är innerst inne och att acceptera den man är. Vara äkta och våga vara sig själv. Inte lika ofta som man hör ordet integritet. Integritet, att vara en ”hel” människa, vara medveten om sina mål och handla efter sin inre övertygelse. Stå emot påtryckningar och våga gå sin egen väg. En person med integritet har, trots sin öppenhet, en egen sfär som omgivningen inte kan påverka. En person man kan lita på och som inte delger allt till alla.

Duktig flicka, snara runt halsen eller vägen till framgång tar upp mycket om självkänslans betydelse (finns som e-bok på Molnfritt förlag – och i länken nedan intervjuas jag om just detta). Den nya romanen som kommer i september handlar en hel del om integritetens betydelse.

 http://molnfriblogg.com/2015/02/05/forfattarintervju-ingrid-tollgerdt-andersson/

 IMG_3964

Publicerad av tollgerdt

Jag är psykolog, fil.dr., forskare, författare och bloggar om resor för Vagabond, bosatt i Skåne. Ofta på väg- privat och med jobb. I denna bloggen tipsar jag om smultronställen som är värda en resa - länder, städer, mat, restauranger och kaféer- nära och långt borta. Det kan vara ett mysigt ställe hemma på Bjärehalvön men också en bar i New York.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Senaste nytt från Vagabond

Att resa är att lära

Antikabloggen

This WordPress.com site is the bee's knees

Holavedsbrudar

Att resa är att lära

%d bloggare gillar detta: