Det allra värsta sveket – att svika sig själv?

Många verkar tro att de kan stänga dörrarna till sig själva. Det som om de gick oberörda genom livet. En förlust, en separation, något genomgripande trauma – det är som om de inte berörs. De inre dörrarna stängs, men så händer något som gör att de blåser upp. Kanske bara lite på glänt och de stängs snabbt igen och man fortsätter att vandra, till synes oberörd, genom klivet.

Lyckas det? Knappast. All psykologisk forskning och erfarenhet visar, att förr eller senare, hinner livet ikapp de flesta. Resultatet när du inte vågat möta dig själv? Mardrömmar, ångest, depression, utbrändhet eller ryggont, magvärk och huvudvärk. Även om det smärtar så försök att våga möta dig själv så att inte hela livet blir ett enda stort svek.

P1010794

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s