Vem styr ditt liv?

Nog borde det vara självklart att styra sitt eget liv? Hur kan det då komma sig att så många människor låter andra bestämma? Som förälder är det lätt att vilja bestämma över sina barn – och det är klart att man i viss mån måste vägleda, men ju större frihet och egenbestämmande du ger dina barn desto större är chansen att de som vuxna tar ansvar för och makt över sina egna liv. Att bli hårt styrd i barndomen innebär att det är enkelt att låta någon annan bestämma över en också som vuxen. Partnern eller kanske ett syskon – föräldern – vänner eller en chef? Ju mer frihet barnen får som små (naturligtvis med hundraprocentigt stöd i bakgrunden) desto större är chansen att de vågar leva sitt eget liv som vuxna!

Ett liv i frihet på Samoa – inga staket – inga gränser – samverkan och ömsesidig respekt.

http://www.vagabond.se/bloggar/jorden_runt/20150109/samoa-manniskor-djur-och-natur-i-vanlig-samverkan-langt

 P1030376_web

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s